Thursday 18 June 2009

Auf wiedersehen Deutschland! (Päivä 14)

Aamu valkeni vesisateessa ja tunnelma oli sen mukainen. Osa porukasta meni aamulla ennen kahdeksaa koululle, jossa hyvästeltiin saksalaiset ennen heidän suurta koettaan ja toivotettiin paljon onnea siihen.

Varsinainen lähtö Baiersbronnista koitti yhdeksän maissa, jolloin lähdimme kohti Frankfurtia kahdella pikkubussilla. Matka kesti reilut kaksi tuntia ja kerkesimme hyvissä ajoin lentokentälle. Siellä meidät ohjattiin "itsepalvelulähtötarkastukseen", eli hoidimme itse check-inin automaateilla. Tämä sujui lähes ongelmitta ja kaikki saivat matkalippunsa ainakin Helsinkiin saakka (paitsi Katariina, joka jäi vielä kahdeksi viikoksi Saksaan Schmiedereille).

Turvatarkastus ei enää sujunutkaan yhtä vähillä ongelmilla, sillä kolme tyttöä eivät läpäisseet metallinpaljastimia ilman piippausta ja sen takia joutuivat tarkempaan syyniin. Vaatteet ja kengät tutkittiin tarkoin metallinpaljastimilla ja taskut tunnusteltiin, mutta lopulta heidät todettiin viattomiksi ja päästettiin jatkamaan matkaa.

Oli kiva tavata

Lentokentällä meillä oli vielä aikaa kierrellä kauppoja ja tehdä viimehetken tuliaisostoksia, joita kertyi yllättävän paljon. Shoppailun jälkeen hengailimme lähtöportin tuntumassa syöden eväitä ja jutustellen matkasta. Kaikille jäi hyvä mieli reissusta ja tunnelma oli hyvä vielä paluumatkallakin.

Lento Helsinkiin meni hyvin, ja Helsingissä meillä oli lisää aikaa vetelehtiä ympäri lentokenttää. Saavuimme Ouluunkin turvallisesti ja edessä oli vielä viimeiset jännityksen hetket; tulevatko matkatavarat perille? Kaikkien onneksi ne tulivat nopeasti ja bussikin odotti jo valmiina lentokentän pihalla. Ajelimme pysähdyksittä Taivalkoskelle, ja olimme perillä noin yhdentoista aikaan illalla. Atiman pihassa perheemme odottelivat meitä ja kaikki pääsivät turvallisesti kotiin.

Kiitos kaikille reissussa mukana olleille ja muille siihen liittyville henkilöille ja tahoille. Erityiskiitokset EU:lle, joka maksoi koko lystin :D

Suurkiitokset Marjolle ja Hannelle, jotka jaksoivat olla iloisia loppuun saakka eivätkä lähteneet maitojunalla Suomeen kesken matkan :D

Vielen Dank für alles un bis bald!

No comments:

Post a Comment