Thursday 4 June 2009

Kuntoilupäivä... (1. päivä)

Hyvin nukutun yön jälkeen suuntasimme yhdeksän aikaan aamulla rautatieasemalle, jossa tapaamme toisemme lähes joka aamu. Suomalaiset odottivat kierrosta ympäri Baiersbronnin keskustaa, mutta herra Schmiederillä oli muita suunnitelmia. Ensin hän kertoi Baiersbronnista ja sen eri osista, jonka jälkeen lähdimme katsomaan sitä "hieman" korkeammalta, nimittäin läheisen vuoren huipulta.

Matkalla näimme mm. riippuliitäjiä :D

Kohti ääretöntä ja sen yli?

Kiipesimme huipulle suomalaisten mielestä erittäin lämpimässä säässä metsässä kiemurtelevaa polkua pitkin. Välillä polku oli melko haasteellinen ja joiltakin meinasi kunto loppua. Lopulta saavuimme huipulle, Glasmännle-Hüttelle, jossa saimme levähtää tovin. Korkeus oli noin 777m merenpinnan yläpuolella.

Matka alas oli myös omalla tavallaan rankka, mäet olivat aika jyrkkiä.


Näkymä huipulta kohti Baiersbronnia


Iltapäivällä ajelimme Barfußparkkiin (eli Paljasjalkapuistoon), jossa oltiin nimen mukaisesti paljain jaloin. Tämänkin reissu muuttui kuntoiluksi, sillä tarkoitus oli jalkapohjien kautta jumpata aivojamme, eli harrastimme "brain fitnessiä". Jalkapohjissa on paljon hermopäätteitä, jotka stimuloivat myös aivoja. Mukanamme meillä oli asiaan perehtynyt ohjaaja, joka antoi meille kierroksen aikana erilaisia tehtäviä.

.nirepakaT

Mari testaamassa, kumpi jalka on voimakkaampi

Stimuloimme jalkapohjiamme kävelemällä erilaisilla pinnoilla ja todella kylmässä vedessä.

Opettajatkin huomasivat veden ihanat ominaisuudet :D

Länkisääret?

Onko ketään kotona?

Jalkapohjista kyllä huomasi, että on kävelty avojaloin.

Pitkän päivän päätteeksi suurin osa porukasta oli vielä grillaamassa Heselbachissa. Siellä oli mukavaa, vaikka nuotion sytyttäminen kangerteli märkien puiden takia. Tapasimme myös meidän saksalaistemme koulukavereita.

No comments:

Post a Comment