Thursday 18 June 2009

Perheissä ja vähän muuallakin (Päivät 11 ja 12)

Päivä 11

Lauantaina oli oikein kaunis ja helteinen ilma ja sen takia se oli mitä parhain perhepäivä. Tosin aamulla osa porukasta kokoontui koulun tietokoneluokkaan tekemään projektitöitään ja osa teki niitä kotona tietokoneella. Työt eivät kuitenkaan vielä tulleet valmiiksi, mikä tietää suomalaisille paljon kotihommia vielä Suomessakin.

Sää oli kaunis vielä iltapäivälläkin, mikä houkutteli oppilaat projektitöiden parista auringonottoon. Suurin osa oli uima-altaalla joko Mitteltalissa tai Klosterreichenbachissa.

Illalla olisi ollut mahdollisuus vierailla Kohlenmeilerissä, jonka Marjo arveli liittyvän jotenkin miilunpolttoon eli jotain hiilijuttuja. Jostakin kumman syystä osanotto oli vähäinen ja meidän tietojemme mukaan kukaan ei käynyt siellä.


Päivä 12


Sunnuntaina vietimme aikaamme perheidemme kanssa kello neljään asti, jolloin Baiersbronnin keskustassa sijaitsevassa seurakuntatalossa alkoivat läksiäisjuhlamme. Juhliin jokaisen perheen piti viedä itseleivottu kakku, joita sitten saksalaiseen tyyliin pilkottiin sähköisellä kakkusahalla pienemmiksi palasiksi. Meitä suomalaisia tämä laite kummastutti :D Juhlan aluksi oli kahvitus (lue: kakunsyöntikilpailu, jonka saksalaiset voittivat ylivoimaisesti keskieurooppalaisen kasvatuksensa takia).

Seurakuntatalolla

Sen jälkeen Axel Klisch näytti meille valkokankaalla Suomessa ottamiaan kuvia ja kertoi samalla koko reissusta saksalaisille vanhemmille. Sitten oli puheiden vuoro. Ensin Rolf Schmieder piti puheen, jossa hän kiitteli kaikkia oppilasvaihtoon tavalla tai toisella osallistuneita. Sen jälkeen suomalaiset oppilaat pitivät puheensa ja Katja esitti saksankielisen runon. Lopuksi vielä meidän opettajamme Marjo piti puheen, jossa kiitteli lähes samoja henkilöitä kuin Rolf ja sen jälkeen herra Hartman piti vielä sisällöltään lähes samanlaisen puheen oppilaiden vanhempien puolesta. Stefan soitti vielä pianolla yhden suomalaisen kappaleen ja sen jälkeen koitti siivouksen vuoro.

Herra Schmieder pitämässä puhetta

Elina, Mari ja Hannu

Katja runoilemassa

Illalla suurin osa porukasta kokoontui Baiersbronnin keskustassa olevaan CityLife-ravintolaan, jossa meille oli varattuna pitkä pöytä. Siellä syötiin hyvin perinteistä saksalaista ruokaa eli flammkuchenia tai schnitzeliä lisukkeena spetzleä ja vietettiin iltaa yhdessä.

No comments:

Post a Comment